No more bullshit

No more bullshit

Valóság

2015. november 28. - no.more.bullshit

A valóságot úgy tűnik mindig valamilyen filteren keresztül érzékeljük. Képesek vagyunk-e valójában látni a dolgokat, embereket? Mi játszódik le benned mikor látsz egy sportautót? Ha megkapom boldogságot fog hozni az életembe, az emberek azt fogják gondolni, hogy sikeres vagyok. Vagy látsz 2 tonna vasat és műanyagot, amiben gyorsan eljuthatsz egyik helyről a másikba?

Ugyanez igaz az emberekre. Mit látok amikor a másik emberre nézek? Azt látom, van-e bármi esély rá, hogy valamilyen módon jobbá teszi az életemet, és ezt hogyan tudom megszerezni rajta keresztül, vagy meglátom benne önmagamat, tisztán látom, hogy ugyanazok vagyunk ezen az űrhajón a Nap körül?

A bejegyzés trackback címe:

https://nomorebullshit.blog.hu/api/trackback/id/tr258122084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Assamoa 2015.11.28. 18:52:11

"Mit látok amikor a másik emberre nézek?"

Egy sablont. Hívhatod sztereotípiának... vagy annak aminek akarod, de biztos hogy nem azt az embert - aki. (Bár az elég nagy elvárás is lenne tőlem, mivel elég valószínű még ő sem "látja" önmagát, igazán.)

Mit szeretnék látni?
Először is szeretnék mögé látni. Szeretnék azok mögé az érzések mögé látni amit az edott személy megjelenése, vagy viselkedése kivált bennem.
Utána pedig szeretném Őt úgy megismerni, ahogy van, nem pedig ferdítve -ahogy Te is fogalmaztál-, egy 'filteren' keresztül.
Nehéz, de talán nem lehetetlen.
süti beállítások módosítása